Ikast-Brande Spildevand

Du er her

Privat

Fakta og gode råd
Ikast-Brande Spildevand A/S har udarbejdet en række fakta og gode råd om afløbssystemer.

På siden her kan du finde svar på mange af de spørgsmål, der kan opstå, hvis du oplever problemer med din kloak. Du er naturligvis altid velkom-
men til at kontakte os på mail eller pr. telefon.

Husholdningsspildevand
Kloaksystemet er kun designet til at tage almindeligt husholdnings-
spildevand. Derfor er det vigtigt, ikke at skylle uønskede genstande ud i toilet og øvrige afløb, der kan medvirke til at stoppe kloakkerne til. Bleer, bind, vatpinde m.v. skal bortskaffes som affald og hører ikke hjemme i kloakken.

Læs pjecen: Sådan fungerer din kloak her

Regnvandssystemet
I Ikast-Brande Spildevand A/S står vi over for store udfordringer med hensyn til håndtering af regnvand. Vi har kloaksystemer, hvor både regnvand og spildevand løber i samme ledning, hvilket kan give kapacitetsmæssige problemer ved skybrud eller kraftig regn. Dette forsøger vi at løse ved at etablere regnvandsbassiner der kan forsinke regnvandet gennem systemet.

Ved fremtidige kloaksaneringer tager vi højde for det, og separerer regnvand og spildevand i hver sit system. En af de løsninger der arbejdes med er at borgerne nedsiver regnvandet på egen grund, dette er ikke et krav til eksisterende boliger, men det vil blive stillet som krav til nye udstykninger, hvor det er muligt.

Tak for din mail! Vi bestræber os på at svare dig så hurtigt som muligt. Du er også meget velkommen til at ringe til os på 9660 3500. Der er blevet sendt en kopi af din besked til din mail.
Med venlig hilsen
Ikast-Brande Spildevand
Fejl Der opstod en fejl da vi prøvede at sende din besked. Prøv venligst igen
Med venlig hilsen
Ikast-Brande Spildevand