Ikast-Brande Spildevand

Du er her

Kloakarbejde i Hampen

Forberedelserne til kloakarbejderne i Hampen er så småt ved at færdige og Ikast-Brande Spildevand forventer, at gå i jorden efter sommerferien 2017. Ikast-Brande Kommune udskifter ved samme lejlighed store dele af fortovet i byen.
 
Tidsplanen tilpasses Ikast-Brande Spildevands øvrige arbejder og det er endnu for tidligt, at sige hvor vi graver på hvilke tidspunkter. Det kan dog oplyses, at vi starter i vestenden af byen og bevæger os ad Gludstedvej mod Hovedgaden. Som udgangspunkt gælder dette også sidegaderne, men ændringer i planlægningen forekommer.
Arbejdet udføres fordi kloakken er gammel og der efterhånden opleves en del driftsproblemer bl.a. nedslidte rør, der falder sammen og/eller ligger med for lidt fald. I forbindelse med renoveringen udskiftes det éne gamle rør der ligger i dag, til to nye ”separate” rør, hvor regn- og spildevand holdes adskilt. Denne løsning er billigere på sigt og bedre for miljøet, fordi regnvandet i større grad holdes tilbage i lokalområderne i bassiner fremfor at blive pumpet rundt og ende i unødige rensningsprocesser på rensningsanlæg. 
 
Separeringen af hovedkloakken forudsætter, at kloakken på privat grund også adskilles, hvilket er dit ansvar som grundejer. I Hampen udløber fristen for at adskille regn- og spildevand først ved udgangen af 2019, så du har tid til både at finde den rigtige løsning og til at spare op. Kontakt en autoriseret kloakmester eller to for at få vejledning og tilbud på den bedste løsning til netop din ejendom. Ofte er kloakken på privat grund af samme dato som hovedkloakken og dermed nedslidt – i den forbindelse kan det være en god ide at få fornyet hele sit system og lagt to nye ledninger. Men ligeså ofte kan separeringen udføres med færre tiltag (og færre penge) ved fx blot at koble tagnedløb om, så regnvandet i stedet for at løbe i kloakken, løber ud på græsplænen. 
Hertil bemærkes, at du medmindre du er udtrådt af kloaksystemet mht. håndtering af regnvand, altid vil have ret til at koble regnvandet på det nye regnvandssystem på et senere tidspunkt og at der sættes to nye skelbrønde på din grund uanset hvilken løsning du måtte vælge. Måske er dit regn- og spildevand er adskilt i dag? I så fald betyder renoveringen af hovedkloakken blot, at du skal kunne dokumentere dit kloaksystems forløb, bekræftet af autoriseret kloakmester, da visse arbejder på privat grund er autorisationskrævende.
 
Hvis du har spørgsmål er du også meget velkommen til at stille spørgsmål til os, Ikast-Brande Spildevand, på tlf. 96 60 35 08.
 
Foreløbig tidsplan/etapeopdeling ser ud som vist nedenfor:
 
tidsplan_for_kloakarbejde_i_hampen.pdf
 
 
 
 
 
 
Tak for din mail! Vi bestræber os på at svare dig så hurtigt som muligt. Du er også meget velkommen til at ringe til os på 9660 3500. Der er blevet sendt en kopi af din besked til din mail.
Med venlig hilsen
Ikast-Brande Spildevand
Fejl Der opstod en fejl da vi prøvede at sende din besked. Prøv venligst igen
Med venlig hilsen
Ikast-Brande Spildevand