Du er her

Forbrugervalg 2021

I år har du mulighed for at være med til at præge det lokale vandmiljø, sætte skub i planer om rekreative områder, yde indflydelse på fremtidens renseanlæg og meget mere. Der er nemlig valg til bestyrelsen i Ikast-Brande Spildevand og alle forbrugere har mulighed for at stille op til valget.

Hvis nu engagementet eller tiden ikke er til at kaste sig ud i bestyrelsesarbejdet, så er forbrugervalget stadigvæk din mulighed for at stemme og pege på den kandidat som du synes varetager dine interesser. Der er især to datoer som du skal holde øje med. Fra starten af august kan du annoncere dit kandidatur og fra d. 28. september kan du stemme til selve forbrugervalget. Se mere om datoerne nedenfor.

Sådan stiller du op

Alle myndige personer kan stille op til valget. Du skal blot finde 10 andre myndige personer, der er forbrugere i Ikast-Brande Spildevands forsyningsområde og få dem til at skrive under på, at de støtter dig som kandidat. 

Du kan allerede nu udfylde din profil og stille op til forbrugervalget via linket her

Deadline for at melde sig som kandiat og finde de 10 stillere er d. 17. september. 

Kandidatur til bestyrelsen
Der skal vælges 2 repræsentanter og 2 suppleanter og som bestyrelsesmedlem får du samme indflydelse som de øvrige medlemmer i bestyrelsen. Man bliver valgt for en 4-årig periode og alle myndige personer kan stille op til forbrugervalget.

Som kandidat skal du anbefales af 10 stillere blandt forbrugerne i Ikast-Brande Spildevand. Så når du har besluttet at stille op, så er det om at overtale kollegaer, naboer eller venner, der bor i kommunen, om at være stillere for dig. Heldigvis er vi blevet så digitale, at de kan underskrive i vores online modul. Det er også via onlinemodulet, som er tilgængeligt her på siden, at du kan oprette dig som kandidat. Du kan oprette dig fra starten af august og frem til d. 17. september. Læs alle de formelle detaljer om forbrugervalget i valgrelulativet.

Giv din stemme!
Når alle kandidaterne er opstillet og har udfyldt deres profiler med beskrivelser af dem selv og deres ambitioner, så er det tid til at alle forbrugerne skal afgive deres stemmer. På den digitale valgplatform vil man kunne læse om kandidaterne og man kan afgive sin stemme fra d. 28. september til d. 27. oktober.

Når resultatet foreligger, vil vi selvfølgelig offentliggøre det både her på siden, på vores Facebookside og i lokalaviserne.

Vigtige datoer

  • August - 17. september: Opstilling af kandidater. I denne periode kan du oprette dig som kandidat på vores digitale valgplatform
  • 22. september: Offentliggørelse af alle opstillede kandidater på vores hjemmeside og i lokalpressen.
  • 28. september: Valget begynder og du kan nu afgive din stemme via den digitale valgplatform.
  • 27. oktober: Sidste chance for at stemme på en kandidat.
  • 3. november: Resultatet af valget offentliggøres i den lokale presse og her på hjemmesiden.