Kunder

Vi har ansvaret for det offentlige kloaksystem i Ikast-Brande Kommune og vi sikrer, at spildevand bliver renset mest muligt til gavn for vandmiljøet og naturen i lokalområderne. 

Du er altid velkommen til at henvende dig til os, hvis du har spørgsmål om kloaksystemet, spildevand eller lignende.


Fakta og gode råd

Teknologisk Institut har udarbejdet nogle pjecer med info og gode råd om afløbssystemer. I pjecerne kan du finde svar på mange af de spørgsmål, der kan opstå, hvis du oplever problemer med din kloak. 

Link til pjecerne:

Undgå stoppede kloakrør

Vores renseanlæg renser tilsammen cirka 6 millioner kubikmeter vand om året og du kan hjælpe os med at gøre den opgave lettere. Med færre tilstoppede kloaker og spildevand, der skal renses mindre i anlæggene, bliver det nemlig både billigere at rense vandet og du hjælper samtidig miljøet.

Vi skal simpelthen tænke over, hvad vi putter i toilet og afløb. Vatpinde, bind, bleer, hår, cigaretskodder, skumvaskeklude er blot nogle få eksempler på skrald, der kan vikle sig ind i pumperne og forårsage driftsstop. Skrald skal i skraldespanden. Maling, terpentin og andre miljøskadelige stoffer skal afleveres i en beholder på genbrugsstationen, da de er svære at nedbryde på renseanlægget. Fedt, kaffegrums og madrester kan stivne og tilstoppe kloakken, så sørg for at det kommer i skraldespanden eller komposten. Det er en dyr fornøjelse at rense og reparere spildevandssystemet, og regningen ender i sidste ende hos forbrugerne. Så husk at tænke over, hvad du skyller ud – det gavner både miljøet og pengepungen.